FREN

LaTuVu wil aan artiesten van welke dsicpline dan ook, de kans geven om deeze streek van de Catharen, rijk aan gecondesneerde en gevarieerde landschappen, met een overvloed aan licht, gedrenkt in een bijna tastbare geschiedenis. Onze AIR is voornamelijk gefocused op "landschappen" maar dan in de breedst mogelijke betekenis. We ontvangen enkel gastartiesten van andere continenten. Onze gasten maken minstens één werk over aan Latuvu, die er tentoonstellingen mee kan organsieren, en er vrij over beschikken. Als je toekomstige –minderbedeelde– residenten wil helpen sponsoren kan je meerdere werken doneren.

1. Een aanvraag doen

De selectie van artiesten gebeurt door een comité dat zich baseert op:

We staan altijd open voor alternatieve formules die kunnen bijdragen aan de zelfrealisatie van een artiest. Prijs jezelf en je specificiteit aan.

Vul alleszins het deelnemingsformulier in en zend het digitaal met de nodige bewijsstukken naar ons adres

2. Periodes

AIR LaTuVu is enkel te boeken gedurende herrfst of lente en voor minstens twee maand per keer. Dit omdat we de kunstenaars de kans willen geven om zich te integreren in het dorpsleven. Daarom ook aanvaarden we maximum 2 kunstenaars per periode. In principe zijn partners uitgesloten, tenzij ze zelf kunstenaar zijn.

3. onthaal

We kunnen de gastresidenten ophalen aan het station van Narbonne of in de luchthaven van Toulouse. We begeleiden u één dag in het vertrouwd worden met boodschappen doen in de omgeving.

4. Tours

We kunnen residenten de de mogelijkheid bieden om de streek en/of het artistieke leven van de streek te leren kennen door (meestal 5 dagen):

• Kijktour

De kijktour begeleidt u 5 dagen in de streek met bezoeken van minstens één katharenvestiging, de Middelllandse Zee, het museum Fabre in Montpellier, de omgeving van Bages en genieten van gatsronomie. We tonen u de mooiste plekjes en zichten van de streek. Dit programma kan aangepast worden naar specifieke behoeften.

• Artistieke tour

In dit vijfdaags programma laten we u twee dagen begeleid werken in een lithografie atelier, kunt u zich twee dagen lang onderdompelen in 'LandArt'. We begeleiden u daarenboven naar het Luseum Fabre in Montpelleir en bij het aankopen van gereedzchap enbenodigdheden.

Deze formule kan eveneens aangepast worden naar specifieke noden.

5. Bevoorrading

In Bages zelf is er slechts één kleine, beperkte kruidenier. Residenten voorzien in hun eigen maatijden en kunnen daarbij beschikken over een volledig ingerichte keuken. Er zij fietsen voorzien maar er is ook een dagelijkse busverbinding naar Narbonnen en de grootwarenhis in de nabijheid.

6. Gallerie

Verblijvende artiesten kunnen vrij beschikken over de tentoonstelingsruimte onder in het huis om er een tijdelijke tentoonstelling te organiseren gedurende een week met werken die zijn geproduceerd tijdens hun verblijf.

7. Eind

Het huis moet exact achtergelaten worden las je het gevonden hebt, je wordt verondertseld het huis te behandelen alsof het dit van je schoonmoeder was.

Contact • LATUVU • 48, Rue de l'ancien puits, 11100 Bages • France • 06 08 36 22 77 (France)

<